Pescari-Prahoveni
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Pescari-Prahoveni

Forumul pasionatilor de pescuit din Prahova.

Ultimele subiecte
» Bancuri despre pescari
Mamaliga... EmptySam Iun 20, 2009 4:10 pm Scris de Andrei

» VIERMELE DE SALCIE
Mamaliga... EmptyVin Iun 19, 2009 4:39 pm Scris de Andrei

» Pescuitul stiucii
Mamaliga... EmptyVin Iun 19, 2009 4:38 pm Scris de Andrei

» Pescuitul stationar al pestilor mari
Mamaliga... EmptyVin Iun 19, 2009 4:34 pm Scris de Andrei

» Pescuitul la somn
Mamaliga... EmptyVin Iun 19, 2009 4:33 pm Scris de Andrei

» Pescuitul la guvizi
Mamaliga... EmptyVin Iun 19, 2009 4:31 pm Scris de Andrei

» Pescuitul la avat
Mamaliga... EmptyVin Iun 19, 2009 4:27 pm Scris de Andrei

» Pescuitul crapilor pe timp rece
Mamaliga... EmptyVin Iun 19, 2009 4:25 pm Scris de Andrei

» In cautarea regelui clean
Mamaliga... EmptyVin Iun 19, 2009 4:24 pm Scris de Andrei

Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectați a fost de 14, Mar Oct 15, 2013 5:41 pm
Conectare

Mi-am uitat parola




Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Mamaliga...

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Mamaliga... Empty Mamaliga... Vin Iun 19, 2009 3:32 pm

Andrei

Andrei
Admin

Una dintre momelile nelipsite pescarilor de crap, caras si alti pesti nerapitori este mamaliga. Aceasta de multe ori ne influenteza rezultatele partidei de pescuit prin doua aspecte: daca este atractiva pentru pesti si daca este suficient de tare sa nu cada din ac. O mamaliga dura (in special zona marginala, cu coaja) este lasata de pesti iar cea prea moale cade uneori chiar la lansare. Va prezentam in continuare 3 retete de mamaliga verificate in practica cu rezultate foarte bune.

Mamaliga perfecta

In cele ce urmeaza am sa va ofer o reteta de mamaliga deosebita. Fiecare dintre noi, invata, experimenteaza si pe urma aplica...Reteta urmatoare este una deosebita, deoarece NU se mai pot aduce imbunatatiri la ea. Am incercat multe retete si mai ales multe moduri de preparare a acestei momeli. In multe feluri se poate face mamaliga, dar cele mai multe retete au probleme cu modul de preparare. De exemplu iese prea tare sau prea moale.. se amesteca cu apa si e dezastru( mai ales cu mamaliga turnata pe deasupra apei in clocot). Reteta de mai jos se refera mai mult la modul de preparare decat la aromatizarea ei. Sunt de parerea ca : aromele sa se adauge pe malul apei, in functie de tipul lacului sau de obiceiurile impuse de pescari. Pestele este invatat cu o anumita clasa de momeli in diferite lacuri. Daca amestecam cu o aroma si pestele NU este de acord cu ea .. ce facem ? Este de preferat sa se adauge aromele pe malul apei unde putem face si experiente cu mai multe arome.

Deci:

a. Se pune apa la fiert ( in jur de 3-4 litrii la 1 kg de faina de malai) . Intre timp se amesteca faina de malai cu faina alba( in proportia dorita de catre noi) Eu pescuiesc cu o mamaliga moale si pun mai putina faina alba.

b.In momentul in care apa clocoteste, se pune peste faina pregatita intre 3 si 4 polonice de apa fierbinte. Se amesteca pana se pot face cocoloase in podul palmei ( aproximativ de 10/3 cm).

c. Se arunca aceste cocoloase in apa in clocot si se lasa la fiert intre 30-60 minute. Se mai intorc cocoloasele sa nu se lipeasca de fundul vasului. Fierberea NU trebuie supraveghiata. Vasul se acopera cu un capac, doar partial.

d. Dupa fierbere se strecoara cocoloasele de mamaliga, fara sa se arunce apa in care au fiert. Se sparg cocoloasele cu o spirala de zdrobit cartofii piure si se toarna inapoi din apa. Se amesteca pana iese un pic mai moale decat ne-am dori sa iasa ( explicatie: mamaliga la racire se mai intareste). Durata procesului de amestecare aproximativ 1-2 minute

e. FOARTE IMPORTANT -dupa ce ati ajuns la consistenta dorita se pune toata mamaliga intr-o punga de plastic mai rezistenta, se acopera cu o carpa de bucatarie ( ca sa nu ne arda) si se framanta cu podul palmei prin rostogolire pe masa, pentru omogenizare. SE lasa in aceasta punga si NU se acopera cu panza asa cum propun majoritatea retetelor.

Iata ca in maxim 3-4 minute de la terminarea fierberii avem o mamaliga de nota 10. Avantajul consta in faptul ca NU trebuie sa ne pierdem vremea cu prepararea ei si ceeace este mai important: de fiecare data avem consistenta dorita. Avem control deplin .

Pe malul apei putem adauga diferiti aditivi, diferite arome. Eu pescuiesc mai mult la pluta. Cele mai bune rezultate le-am avut cu mamaliga moale. Mamaliga care aproape curge jos de pe carlig. Se pune mai multa mamaliga ( de marimea a 2-3 boabe de porumb) si NU se nadeste de loc deoarece la fiecare aruncare va fi o nadire perfecta. La ceea mai miscare a plutei se inteapa. La fiecare aruncare trebuie pus alt cocolos de mamaliga. Incercati metoda de mai sus, mai ales in zilele sau orele zilei in care nu aveti succes cu alta reteta si veti constata cu surprindere ca metoda va da roade. Mamaliga care "sare pana la tavan" si e tare ca un bolovan este o greseala.. o aberatie totala. Ea NU elimina arome, nu atrage pestii si ce daca sta pe carlig de dimineata pana seara si NU pica jos ??? Si Ce daca ? Este suficient sa stea pe carlig pana la primul peste... Va doresc fir intins.

https://pescar-hoinar.forumgratuit.ro

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Subiecte similare

-

» Mamaliga..
» Retete momeli...

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum